diposit-aigua-can-mario-logo2

DIPÒSIT MODERNISTA DE CAN MARIO

Dipòsit modernista de Can Mario

CONTACTE

PRESENTACIÓ:

Ubicat al centre de la població de Palafrugell, el Dipòsit d’Aigua Modernista de Can Mario és únic a Catalunya, una construcció excepcional dins el món surer, classificat com a Bé Cultural d’Interès Nacional des de l’any 2000.

Construït entre 1904 i 1905, projecte de l’arquitecte General Guitart i Lostalo i estructura metàl·lica construïda per els Talleres del Arquitecto Don Juan Torras de Barcelona.

La necessitat de dipòsits per garantir la pressió de l’aigua en les fàbriques de suro en una època que no hi havia aigua corrent, va fer proliferar aquesta mena de construccions. Però en tot el sector surer català no n’hi ha cap més que, més enllà de la funcionalitat, cuidés els detalls d’imatge. Això es degué a la particular forma de treballar de l’empresa Miquel, Vincke & Meyer. En un moment d’industrialització d’una antiga manufactura artesana, aquesta va voler remarcar la seva potència a través de la imatge.

Des de dalt de la Torre Dipòsit es pot gaudir d’unes magnífiques vistes de l’Empordanet i fins i tot en dies clars es pot arribar a veure el coll del Pertús.

LA VISITA:

Per accedir-hi cal demanar l’accés al Museu del Suro, ubicat al costat.

COM ARRIBAR-HI

Seguir les mateixes indicacions que per arribar al Museu del Suro:

Amb bicicleta
El Museu del Suro és membre de la ruta Pirinexus i Vies Verdes. Consulteu els itineraris pel Baix Empordà que us permetran arribar al museu amb bicicleta. www.viesverdes.cat  www.pirinexus.cat 

Amb cotxe
Des de Barcelona fins a Palafrugell hi ha 135 km. Cal agafar l’autopista AP7 direcció Girona/França i prendre la sortida 9 (Vidreres / Lloret) anar direcció Sant Feliu de Guíxols i Platja d’Aro per la C-35, continuar direcció Palamós (C-31) i prendre la sortida 331 Palafrugell Sud.

Des de la frontera amb França fins a Palafrugell hi ha 80 km. Cal agafar l’autopista AP7 direcció Barcelona i prendre la sortida 6 (Girona Nord), anar direcció La Bisbal / Palamós (C-66) i prendre la sortida Palafrugell Nord.

Amb autobús
L’estació d’autobusos de Palafrugell es troba situat al carrer C/ Lluís Companys, 2  i connecta el municipi de Palafrugell amb les poblacions veïnes. Es poden consultar preus i horaris a: www.sarfa.com i al Tel. 972 61 00 06

Julivia Bus Turístic
De finals de juny a mitjans de setembre permet recórrer fàcilment els punts més emblemàtics del municipi (Palafrugell – Llafranc – Tamariu – Calella) sense necessitat d’agafar cotxe. Es poden consultar els preus, els horaris i les rutes a: http://visitpalafrugell.cat/propostes/julivia-bus-julivia-boat/

APARCAMENT

Bicicletes
El museu disposa d’una zona d’estacionament per bicicletes al davant del museu entre el carrer Begur i la Placeta del Museu del Suro.

Turismes
Els turismes disposen d’un pàrquing subterrani de pagament al C/ Begur, just al costat del museu.