jardi-botanic-cap-roig-logo2

JARDÍ BOTÀNIC CAP ROIG

Jardí botànic Cap Roig

CONTACTE

HORARIS

D’abril a setembre, de 10 a 20 h.
D’octubre a març, de 10 a 18 h.
Gener i febrer, dissabtes i diumenges, de 10 a 18 h.

Els dies de Festival, tancat a partir de les 16 h.
Els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre, 1 i 6 de gener, tancat.

1 hora abans de tancar no es permet l’entrada.

PRESENTACIÓ:

Situats entre els municipis de Palafrugell i Mont-ras, els Jardins de Cap Roig són un espai únic a la Mediterrània.

Natura, art, cultura i història s’uneixen en aquest paratge de 17 hectàrees que atresora prop de 1.000 espècies botàniques procedents d’arreu del món i escultures de reconeguts artistes nacionals i internacionals. L’auditori a l’aire lliure és l’escenari d’un dels festivals de música més prestigiosos que es fan a l’estiu, el Festival Jardins de Cap Roig.

La història d’aquest espai es remunta a l’any 1927, quan el coronel rus Nicolai Woevodsky, amant del dibuix i l’arquitectura, i l’aristòcrata anglesa Dorothy Webster, decoradora, aficionada a l’arqueologia i a la jardineria, van cercar a la Costa Brava un lloc per viure i construir el seu somni. Després d’anys d’esforç i treball van aconseguir crear aquest espai singular on regnen la natura i la calma. La parella descansa, com desitjava, en un dels indrets més bells d’aquest paratge. El castell i els seus jardins són avui el seu llegat.

El 1969 els Woevodsky van cedir tot el conjunt a canvi que es garantís la conservació del patrimoni paisatgístic i arquitectònic. El seu ideari continua vigent avui, gràcies al relleu assumit per l’Obra Social ”la Caixa”, que ha apostat decididament per preservar el lloc. Tant el parc d’escultures, amb obres de grans mestres contemporanis, com el Festival Jardins de Cap Roig, que reuneix grans noms de l’escena internacional, fan d’aquest marc idíl·lic un referent  paisatgístic i turístic de la Costa Brava.

LA VISITA:

A l’entrada als jardins obtindreu un mapa amb un recorregut marcat per fer l’itinerari pel vostre compte. Calculeu 1h30 per fer l’itinerari complert aproximadament.

Durant l’itinerari, concretament a la zona de les palmàcies, hi ha una zona de pícnic perquè els visitants puguin gaudir d’una pausa envoltats d’un entorn immillorable.

Es disposa de visites i activitats guiades, consultes el calendari i els formats disponibles trucant als jardins.

COM ARRIBAR-HI

Veure mapa (Google Maps)

A peu o amb bicicleta
Des del centre de Calella de Palafrugell arribar als jardins és una passejada d’uns 25 minuts a peu.

Amb cotxe
Des de Barcelona fins a Palafrugell hi ha 135 km. Cal agafar l’autopista AP7 direcció Girona/França i prendre la sortida 9 (Vidreres / Lloret) anar direcció Sant Feliu de Guíxols i Platja d’Aro per la C-35, continuar direcció Palamós (C-31) i prendre la sortida 331 Palafrugell Sud, seguir direcció platges i anar fins a Calella de Palafrugell.

Des de la frontera amb França fins a Palafrugell hi ha 80 km. Cal agafar l’autopista AP7 direcció Barcelona i prendre la sortida 6 (Girona Nord), anar direcció La Bisbal / Palamós (C-66) i prendre la sortida Palafrugell Nord, seguir direcció platges i arribar a Calella de Palafrugell.

Amb autobús
Julivia Bus Turístic
De finals de juny a mitjans de setembre permet recórrer fàcilment els punts més emblemàtics del municipi (Palafrugell – Llafranc – Tamariu – Calella) sense necessitat d’agafar cotxe. Es poden consultar els preus, els horaris i les rutes a: http://visitpalafrugell.cat/propostes/julivia-bus-turistic/

APARCAMENT

Turismes
Els turismes disposen d’un pàrquing a l’aire lliure gratuït a l’entrada del jardí.

Autobusos
Els grups que visitin el museu disposen d’espais d’aparcament per autobusos a l’aparcament situat a la mateixa entrada del jardí.