museu-del-suro-logo2

MUSEU DEL SURO

Museu del Suro

CONTACTE

PRESENTACIÓ:

Patrimoni arquitectònic, exposicions i activitats

El Museu del Suro se situa al centre de Palafrugell i es dedica a la interpretació i difusió del patrimoni i els territoris vinculats al món surer català. Posa en valor el patrimoni vertebrat a l’entorn del món del suro a Catalunya, en tant que configurador d’un  paisatge, una indústria, unes formes de vida i una identitat comunes.

El primer objecte del Museu és el propi edifici, una fàbrica modernista projectada pel general Guitart i construïda entre els anys 1900 i 1907. Destaquen els elements modernistes, les dimensions i l’estructura. Actualment conté els diversos espais expositius del Museu, al voltant d’una petita sureda.

L’actual exposició permanent del Museu “Cork in Progress” està dirigida a millorar l’experiència del visitant i a promoure el Museu cap al turisme i la comunitat educativa. Els continguts de l’exposició i l’audiovisual estan en quatre idiomes per tal que el visitant pugui fer el recorregut de forma autònoma i s’ha ampliat l’exposició amb elements interactius, de manipulació del suro i de participació.

Amb aquesta ampliació la visita al Museu consta de quatre parts. Començant per l’audiovisual Can Mario una història excepcional, seguint per un recorregut des del bosc fins al treball a la fàbrica per obtenir taps, discos, paper i aglomerat, un espai per experimentar amb el suro i, finalment, un espai de participació. En l’espai de participació el visitant podrà valorar el projecte de la futura museografia i deixar la seva opinió. Aquesta col·laboració del visitant estarà premiada amb un petit obsequi.

Podeu seguir la programació de l’espai d’exposicions temporals, de la sala d’actes i de les activitats i tallers infantils o familiars. Mensualment es publica l’agenda d’activitats a la seva web.

HORARIS

Juliol i agost
De dilluns a dissabte de 10.00 a 14.00 h i de 17.00  a 20.30 h
Diumenge de 10.00 a 14.00 h

Resta de l’any
De dimarts a divendres de 10.00 a 13.00 h i de 16.00  a 19.00 h
Dissabte de 10.00 a 14.00 h i de 17.00 a 20.00 h
Diumenges i festius de 10.00 a 14.00 h – Dilluns tancat

25 i 26 de desembre, 1 i 6 de gener tancat
5 de gener, 24 i 31 de desembre: de 10.00 a 14.00 h
Pont de l’1 de maig: adaptació a l’horari general de Flors i Violes

COM ARRIBAR-HI

Veure mapa (Google Maps)

Coordenades: 41.917410874091 / 3.16632781454842

Amb bicicleta
El Museu del Suro és membre de la ruta Pirinexus i Vies Verdes. Consulteu els itineraris pel Baix Empordà que us permetran arribar al Museu amb bicicleta. www.viesverdes.cat  www.pirinexus.cat 

Amb cotxe
Des de Barcelona fins a Palafrugell hi ha 135 km. Cal agafar l’autopista AP7 direcció Girona/França i prendre la sortida 9 (Vidreres / Lloret) anar direcció Sant Feliu de Guíxols i Platja d’Aro per la C-35, continuar direcció Palamós (C-31) i prendre la sortida 331 Palafrugell Sud.

Des de la frontera amb França fins a Palafrugell hi ha 80 km. Cal agafar l’autopista AP7 direcció Barcelona i prendre la sortida 6 (Girona Nord), anar direcció La Bisbal / Palamós (C-66) i prendre la sortida Palafrugell Nord.

Amb autobús
L’estació d’autobusos de Palafrugell es troba situat al carrer C/ Lluís Companys, 2  i connecta el municipi de Palafrugell amb les poblacions veïnes. Es poden consultar preus i horaris a: www.sarfa.com i al Tel. 972 61 00 06

Julivia Bus Turístic
De finals de juny a mitjans de setembre permet recórrer fàcilment els punts més emblemàtics del municipi (Palafrugell – Llafranc – Tamariu – Calella) sense necessitat d’agafar cotxe. Es poden consultar els preus, els horaris i les rutes a: http://visitpalafrugell.cat/propostes/julivia-bus-turistic/

APARCAMENT

Bicicletes
El Museu disposa d’una zona d’estacionament per bicicletes al davant del Museu entre el carrer Begur i la Placeta del Museu del Suro.

Turismes
Els turismes disposen d’un pàrquing subterrani de pagament al C/ Begur, just al costat del Museu.