torre-guaita-sant-sebastia-logo

TORRE DE GUAITA DE SANT SEBASTIÀ

Torre de guaita de Sant Sebastià

CONTACTE

PRESENTACIÓ:

El Conjunt Monumental de Sant Sebastià de la Guarda és el testimoni de l’ocupació d’un lloc privilegiat des de fa, al menys, 2.600 anys. S’hi pot visitar un jaciment ibèric (segles VI a I aC), una torre de guaita del segle XV (Bé Cultural d’Interès Nacional), una ermita i hostatgeria del segle XVIII i un far del segle XIX. Tot al cim d’una muntanya amb penya-segats sobre el mar i amb una de les millors panoràmiques de la Costa Brava i, si el dia és clar, la vista arriba fins als Pirineus.

La torre de guaita (S. XV) tenia com a funció vigilar la zona costanera per tal de protegir-la de possibles invasions corsàries i pirates, molt freqüents durant els segles XV i XVI. És per això que es va construir en un lloc estratègic (dalt d’un penya-segat, a 165 m d’alçada) des d’on es pogués divisar una àmplia franja marítima. Al llarg dels més de 550 anys d’història de l’edifici, s’hi han fet diferents reformes. Tot i això, conserva molt bé l’ambient original.

LA VISITA:

  • Visita interior de la torre
  • Exposició d’art a l’interior
  • Accés al terrat
  • Préstec de prismàtics per tal d’observar el paisatge
  • Botiga
  • Serveis

HORARIS

De mitjans de juny a mitjans de setembre
Dilluns a diumenge 10.00 a 13.30 h i 17.00 a 20.30 h

Setmana Santa, caps de setmana d’abril, maig, de l’1 al 15 de juny, del 17 al 30 de setembre i fins al 12 d’octubre
Dilluns de Pasqua: 10.00 a 14.00 h
Dimarts a dissabte: 10.00 a 13.00 h i 16.00 a 19.00 h
Diumenges i festius (divendres sant, dilluns de pasqua, 1 de maig): 10.00 a 14.00 h

Resta de l’any
Obertura a grups prèvia concertació trucant al Tel. 972 307 825

COM ARRIBAR-HI

Veure mapa (Google Maps)

Amb cotxe
Des de Barcelona fins a Palafrugell hi ha 135 km. Cal agafar l’autopista AP7 direcció Girona/França i prendre la sortida 9 (Vidreres / Lloret) anar direcció Sant Feliu de Guíxols i Platja d’Aro per la C-35, continuar direcció Palamós (C-31) i prendre la sortida 331 Palafrugell Sud. Seguir direcció Llafranc i, un cop s’ha arribat a la platja de Llafranc, agafar direcció al Far de Sant Sebastià.

Des de la frontera amb França fins a Palafrugell hi ha 80 km. Cal agafar l’autopista AP7 direcció Barcelona i prendre la sortida 6 (Girona Nord), anar direcció La Bisbal / Palamós (C-66) i prendre la sortida Palafrugell Nord i seguir direcció platges, Llafranc, Far de Sant Sebastià.

Amb autobús

Julivia Bus Turístic
De finals de juny a mitjans de setembre permet recórrer fàcilment els punts més emblemàtics del municipi (Palafrugell – Llafranc – Tamariu – Calella) sense necessitat d’agafar cotxe. Es poden consultar els preus, els horaris i les rutes a: http://visitpalafrugell.cat/propostes/julivia-bus-turistic/

APARCAMENT

Abans d’arribar a la Torre, al mateix carrer Uruguai, hi ha l’entrada a un aparcament gratuït de terra.